Sjećaš li se Dolly Bell cijeli film

Radnja filma

Radnja filma smještena je tijekom 1963 godine u Sarajevu. Kuća za okupljalište odluči osnovati glazbeni sastav kako bi spriječio mlade da se pridružuju kriminalnim bandama. Jedan od kandidata je Dino, mladić opsjednut hipnozom, koju vidi kao načinom života, pa čak i načinom da se raširi komunizam. Dinov otac s druge strane, ne gleda na komunizam isto kao i Dino, te se protivi hipnozi i misli kako od nje nema ništa. Također često dolazi kući navečer pijan nakon čega zaziva obiteljske sastanke.

Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem.

Kada Dino ne vježba hipnozu, često je u društvu svojih prijatelja, s kojim jedne noći ode pogledati film u kino. U kinu se te noći projecira film “Europa noću”, talijanskog redatelja Alessandra Blasettia. Tijekom filma pojavi se striptzeta imena Dolly Bell, koja očara sve mladiće u kinu. Kasnije se sluša pjesma “24 mila baci” koja će se često ponavljati kroz film.

Stari odo’ ja na radnu akciju.

Bez udarničke se ne vraćaj!

Jednoga dana Braco, ulični delikvent, naredi Dinu da sakrije njegovu djevojku. Dino odmah osjeti privlačnost prema toj predivnoj, naizgled nevinoj djevojci, koja radi kao prostituka i striptizeta pod imenom Dolly Bell. Ubrzo se oni dvoje sprijatelje te ga Dolly nauči kako se ljubiti, a on nju zauzvrat kako pisati te nešto o hipnozi. Jedne noći, Braco naredi svim Dininim prijateljima da siluju Dolly, kako bi se pripremila za svijet prostitucije u kojeg je misli uvesti.

Daj meni, mogu ja i uzbrdo i nizbrdo.

Ako te spucam jednom odmah ćeš nizbrdo.

Dinov otac uskoro završava u bolnici, primarno zbog opsesivnog pušenja i konzumiranja alkohola, dok je u međuvremenu Dolly odvedena iz skrovišta. Dino saznaje gdje Dolly nastupe jedne večeri te ju ode pogledati nakon čega vode ljubav. Braco ubrzo dolazi te prebija Dinu.

Nedugo nakon toga, Dinov otac umire u vlastitoj postelji. Istoga dana dugočekani novi instrumenti dolaze kako bi se glazbeni sastav konačno okupio, u kojem Dino svira gitaru i pjeva. Prva pjesma koju su odsvirali bila je “24 mila baci”, koju je Dino često vježbao i pjevao kroz film. Film završava odlaskom Dinove obitelji prema novom stanu u Sarajevo na koji su svi dugo čekali.

Video & Slike

1Video 3slike

Napišite vaše mišljenje o filmu

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *