Film sikluk Mujo gleda lijepu Nizamu 2

Radnja filma

Film je snimljen u općinama Breza, Visoko, Kakanj i Vareš i nastavak je filma “Mujo gleda ljepu Nizamu“ Snimanje je vođeno starim bosanskim običajima. Rudarske tragedije po kojima su ova mjesta poznata, djelom su i tema filma. Razboliti se mlad I okončati, ovdje nije ništa neobično. Takvu sudbinu ima I Nizama, ali njena smrt sve je pogodila.

Kada se učinilo da je sve konačno krenulo, (Zlatija je ostvarila svoj davni san otišla je u grad da pjeva sa tetkom ne bi li zaboravila Muju, snimila je pjesmu i postala slavna, Mujo, on je otpočeo novi I uspješniji život), tragedija neumoljivo ruši idilu.

Zlatija ostaje sama sa djecom, a rečenica “Borbu ne dobija onaj koji jače udara, već onaj ko više izdrži” postaje njen životni moto.

 

Nevjesta apetit raste sa sitošću, od tebe se takva ranije nije čula.. ne mogu uši viš glave – Nurina svekrva

Dobar čovjek ima sto mana a loš samo jednu, on je loš – Ibro

Dok kuja ne zamahne repom ni cuko ne zalaje – Nurina svekrva

Bolja je najgora majka, nego najbolja maćeha – Nana Šida

 

Video & Slike

1Video 3slike

Napišite vaše mišljenje o filmu

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

2 Comments

  1. zana-mitar 5 Februara, 2019

    odlican film! Tako se se snima film,ljubav,poštovanje,obicaj,mesto dogadjaja,godina...bez psovki,nemorale ...a danas, svi nasi filmovi su puni kriminala,kurvaluka ( oprostite na izrazu) psovki,ubijanja,klanja,mrznje...odvratno! Glumacka ekipa odlicna,deca su mi odlicn glumci....snimajte još takvih filmova,jer ima puno prica o nasem narodu prije i posle rata! Ima jedan film koji mi se mnogo svidja,u kojem je opisan narod i obicaj,a to je Ivkova slava...slican nasoj slavi i dogadjaju! Aferim na ovom filmu o Muji!

  2. Bosiljka 14 Jula, 2019

    Dobra drama. Tužna,nabijena emocijama.Ostavlja za sobom pitanja i promišljanja.