Sabirni centar cijeli film

Radnja filma

Radnja filma prati starog arheolog zajedno sa svojim asistentom Petrom i ostalim saradnicima traga za rimskom nadgrobnom pločom. Ovoga puta oni se nalaze na starom arheološkom nalazištu gde zajedničkim snagama pokušavaju da pronađu rimsku ploču.

“To je svemirski brod. Mora da je ruski. Samo rusi imaju takvu tehniku.”

U jednom trenutku jedan od njih pronalazi nešto što bi moglo da bude taj artefakt što oni traže i poziva profesora da vidi. Pokušavajući da podigne ploču profesr doživljava srčani udar.

“I recite mu da mi vrati ‘armoniku!

Njegovi saradnici žele da ga odvedu u bolnicu međutim on to odbija. Nakon što su odveli profesora sa iskopina pojedini iz grupe pokušavaju da podignu ploču kako bi uzeli zlato za koje misle da se nalazi ispod iste. Za to vreme profesor leži kod kuće odbijajući da ode u bolnicu.

“Sve mi je nesto govorilo… Obesi se Petre obesi se…”

Nalazeći se u postelji, svi misle da je profesor ozbiljno bolestan, ali niko ne zna šta se zapravo dešava sa njim. Doktora koja dolazi da ga pregleda ubrzo mu konstatuje smrt.  Naime, on se sada nalazi u stanju između života i smrti.

“Medicina, to je hirurgija. Ostalo je lutrija. “

I dok njegovi najbliži gledaju šta će da urade za stvarima koje je on za života skupio, prikazan nam je profesorov duh koji je otišao na onaj svet gde vidi svoje prijatelje i ljubav koji su još davno preminuli. On se nalazi u čudu gledajući svoje komšije i prijatelje od kojih su neki preminuli od pre više od 100 godina.

“Ljudima u tvojim godinama ja sam skidao kapu i ljubio ruku.”

Tada profesor shvata da on može da uspostavi vezu između mrtvih i živih i to kroz nadgrobnu ploču koju je našao nekoliko trenutaka pre smrti. Tada mrtvi polako odlaze sa njim na svet živih u želji da još jednom vide neke od vojih najbližih…

Video & Slike

1Video 3slike

Napišite vaše mišljenje o filmu

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *