lajanje na zvezde cijeli film

Radnja filma

Radnja filma „Lajanje na zvezde“ odvija se u malom gradu u provinciji 1963. godine. Junaci ove duhovite priče su yčenici i nastavnici jedne provincijske gimnazije i odeljenje IV-2. Njihove dogodovštine su prepoznatljive i bliske svakom ko ima predstavu o srednjoškolskom životu, a opet su veoma lične. Glavni junak Mihailo Knežević se duhom, inteligencijom i znanjem uzdiže iznad ostalih đaka, a često i profesora.

„Jesmo se mi već negde sreli?“ – Filozof
„Ne, ja Vas vidim prvi put.“ – Danica
„O, hvala Bogu, ja verujem samo u ljubav na prvi pogled.“ – Filozof

Njemu školsko znanje nije problem, njegov problem je devojka iz razreda Danica koju uporno pokušava da osvoji. Glavni suparnik mu je brat,stariji momak koji već zna da pravi pare.

„Ahilova peta je kad neko ima ravan taban.“ – Milić Gavranić Tupa

Tu je i njegov najbolji drug učenik koji se razmeće snagom i koga profesor fiskulture fanatično trenira za bokserskog šampiona, sve dok se sa meča u prestonici ne vrati modar i podvijenog repa. Jedan od učenika je obavezno „zlatno dete“ za profesore, a ulizica za drugove. Najviše je onih koji oskudno znanje pokušavaju da nadoknade nizom trikova i dosetki.

„Nisi ti valjda toliko glupa da ti se ja ne sviđam, a? Dobro, sigurno nisam idealan. Ja računam na tvoju maštu.“ – Filozof

Video & Slike

1Video 3slike

Napišite vaše mišljenje o filmu

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *