Karaula cijeli film online hd

Radnja filma

U malom pograničnom punktu na jugoslovensko-albanskoj granici, još jedna generacija vojnika koja pati od uobičajene dosade čeka na kraj svoje službe, računajući dane do trenutka kada treba da skinu svoje uniforme zauvek.

To je proljeće 1987. i misao im nikada nije ni pala na pamet da će ih uskoro vratiti u rat i otići u rat. Ovo su poslednji dani zemlje koja se zove Jugoslavija. Ipak, niko tada nije znao.

Dnevna rutina vojske je narušena neuobičajenim okolnostima. Frustriran i uvijek pijan, poručnik Safet Pašić osjeća čudnu bol u preponama. On traži pomoć od jedinog doktora među vojnicima, Siniše Sirčevića, koji saznaje, vrlo diskretno, da se radi o polno prenosivoj bolesti.

Ne želeći da njegova žena sazna za to i pokuša da pronađe izgovore da ne ide kući, Pasić proglašava vanredno stanje, tvrdeći da albanska vojska priprema napad na Jugoslaviju.

Šala se pretvara u ratnu histeriju: vojnici kopaju rovove, Pašić raste divlje dok dani prolaze, Siniša kreće u opasnu vezu, a njegova najbolja prijateljica Ljuba Paunović bezuslovno odlučuje da napusti vojsku. Situacija polako ponestaje iz kontrole …

Video & Slike

1Video 3slike

Napišite vaše mišljenje o filmu

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *