Radnja filma

Gori vatra je bosanskohercegovačka dramska komedija smještena u sićušnom, rustičnom gradu u kojem Srbi i Bošnjaci još uvijek nose sjećanja na rat, gdje se skrovišta oružja i dalje otkrivaju i vlada neugodan mir.

Bosna i Hercegovina, dvije godine poslije rata. U bosanskom gradu Tešnju, nedugo nakon rata na Balkanu, mine traže žrtve, korupcija je raširena, žene se trguju u Srbiju, ali postoji neka vrsta mira. Zaim, umirovljeni šef policije, ima alkoholne vizije svog mrtvog sina Adnana, čije je tijelo nestalo. Adnanove braće i sestre, Faruk i Azra, gledaju kako njihov otac opada. Najavljeno je da će predsjednik Clinton platiti Tešnju posjetu kako bi vidio novu harmoniju.

H: Zovi načelnika Doboja, odma se moramo naći.

S: Jel srpskog?

H: Pa normalno, nije finskog.

Ali to mora i da se zasluži, u sedam dana sve što nije dobro: kriminal, korupcija, etnička netrpeljivost, mora jednostavno da nestane. Pod nadzorom i uz svesrdnu pomoć posmatrača iz međunarodne zajednice počinje bjesomučna borba za stvaranjem demokratije za sedam dana.

Obrade pravi si šupak, baš mi je drago što smo ratovali – Husnija načelnik Tešnja

I meni Huso – Obrad načelnik Tešnja

Kurve su skrivene od pogleda, Srbi su ukrcani da integriraju susjedstvo; dečiji hor uči “Kuća izlazećeg sunca”. U međuvremenu, Faruk želi da sredi smrt svog brata da bi doneo mir svojoj kući. Može li uspjeti? Ironija je svuda.

Zaime *ebo si nas za sva vremena, shvataš li to kretenu – Načelnik Husnija

Bivši šef policije Zaim, pokvarit će doček američkog presjednika.

Video & Slike

1Video 3slike

Napišite vaše mišljenje o filmu

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *