Radnja filma

Ljubav je ono što Mario Drmač i Tarik Filipović imaju jedni za druge. Isti seksualni parovi ga imaju dovoljno loše, ali u ovom slučaju Mario je musliman iz Bosne i Tarik je pravoslavac.

Priča nam je ispričana u flashbacku o Mariu kojeg je intervjuisao francuski novinar Jeanne Moreau. Kako se Jugoslavija raspadala, različite etničke grupe nastavljaju sa svojom drevnom mržnjom i počinju se međusobno ubijati žestinom, kao što svi čitamo u devedesetima.

Mario kako bi prešao u hrišćansko srpsko područje odlazi sa ljubavnikom. Čini se kao da su hrišćani provjerili ličnosti svih muškaraca i ako su obrezani kako muslimani moraju da rade isto kao i Jevreji, oni su ubijani po kratkom postupku.Kako bi se Mario spasio prerušava se u ženu, ali ljubavnici moraju nastaviti maskenbal kada stignu u Tarikovo selo. Ili barem dok oni ne dobiju potrebne dokumente da bi otišli na zapad na drugu stranu Rajne u Evropi. Naravno, kada neko otkrije lukavstvo postoje nepredviđene posljedice.

Sama Jugoslavija je bila kreacija zapadnoevropske gluposti. Srbija je bila na savezničkoj strani Prvog svjetskog rata i oni su dobili neku vrstu hegemonije nad čitavim nizom teritorija koje su nekada pripadale Habsburškoj i Otomanskoj imperiji.

Direktor Ahmeda Imamovića dobio je prijetnje smrću sa svih strana u bivšoj Jugoslaviji zbog stvaranja priče o gej ljudima. Čovek je rizikovao svoj život za ovu moćnu priču, kupio kartu i nije je propustio.

Video & Slike

1Video 3slike

Napišite vaše mišljenje o filmu

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *