Radnja filma

Dobro uštimani mrtvaci jest bosanskohercegovačka dramska komedija u režiji Benjamina Filipovića snimljena 2005. Film je otvorio 11. Sarajevo Film Festival gdje je imao svjetsku premijeru, i bio je uvršten u Takmičarski program Festivala.

Risto i Safet rade u mrtvačnici. Kako bi im posao bio dinamičniji svakodnevno se klade u broj leševa koje će primiti toga dana. Četiri se priče isprepliću i kroz likove korumpirane ministarke, hodže, veterinara i studenta prava donose sliku i kritiku poslijeratnog bosanskohercegovačkog društva i “mlade” demokratije.

U nas u selu ne smiješ pljuniti mimo asfalta odma letiš u zrak – Meri

Radnja se uglavnom dešava na privatnom improvizovanom vozu, čiji je pogonski motor traktor, a koji vozi prugom od Vranduka do Sarajeva.

Vozač voza je Merima Kučuk – Meri, kćerka Ruždije Kučuk koji je osmislio biznis sa vozom, on svoje mušterije vaga i proračunom kila naplaćuje kartu za voz.

Srećkova kćerka, franka nalazi se u Americi već deset godina, pošto ne može sa golfom u Ameriku da vidi kćerku, odlučuje da izvadi motor iz golfa i napravi avion.

Franka je napokon došla iz Amerike ali se nije uspjela vidjeti sa ocem., avion je na probnom letu poletio ali nakon nekoliko minuta pada na tlo, zabija se u auto od Ministrice.

Video & Slike

1Video 3slike

Napišite vaše mišljenje o filmu

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *